Новини

Билбордове стават къщи за бездомни

Малките жилища ще имат и минимални разходи за поддръжка

  • Екип иновативни дизайнери от Словакия предлага брилянтна идея за това как крайпътните билбордове да се превърнат в в жилища за бездомни хора.  Малките двустайни апартаменти, изградени около триъгълните рекламни пана, разполагат с кухня, работно пространство, легло и място за съхранение на дрехи и принадлежности. Обитателите им могат да се чувстват уютно, защото малките жилища са оборудвани дори и със самостоятелна баня.
  • Екипът зад идеята обяснява хрумването си така: „Проектът „Грегъри“ ще оптимизира изграждането и използването на рекламните билбордове. Такава конструкция изисква минимални разходи за поддръжка, които могат да бъдат частично платени от наема на техните външни стени, а именно – рекламата, красяща екстериора на апартамента.”
  • Въпреки че тези изображения са още само дигитална визуализация на бъдещите малки къщурки, идеята е обещаваща. Засега проектът се осъществява само в Словакия – внедряването там е лесно благодарение на водните и енергийни мрежи. Според създателите обаче с козметични корекции и незначителни допълнителни приспособления, идеята би могла да се прилага навсякъде.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu