Новини

Варна под вода, най-трагично е в Аспарухово

20140619_a3c65c2974270fd093ee8a9bf8ae7d0b_14661

10 души от квартал “Аспарухово” във Варна са загинали при силните дъждове. Ситуацията в района е много тежка, улиците са наводнени, а придошлата вода е отнесла няколко автомобила, съобщава агенция “Фокус”.

Пешеходните зони и приземните етажи на някои сгради също са наводнени, а на бул.”Цар Освободител” в града нивото на водата е 25-30 см.

Подобно е състоянието и на други главни булеварди. Движението в подлезите също е затруднено.

По-рано днес мълния ударила контактната мрежа на тролеите, намиращи се на бул. “Сливница”. Това е станало причина за падане на напрежението и превозните средства са останали неподвижни.

В момента аварията е отстранена, но всички тролейбуси са спрени заради продължаващите гръмотевици. Проблеми са установени и в мрежата до района на лятно кино “Тракия”.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улиците са наводнени, има закъсали автомобили – нека шофьорите да внимават и да не карат бързо, съобщи Купен Пашов, шеф на “Гражданска защита” в общината.

Два екипа на общината и работници започват работа по отводняване. Днес във Варна са се изляли 35 литра на кв. м. дъжд, като месечната норма за валежи е 60 л. на кв. м.

Директорът на НИМХ – Варна Иван Иванов предупреди, че тази нощ се очакват нови дъждове. Той обясни, че до обяд утре вероятно времето ще утихне.

Сн.: Миглена Миткова

 

Сн.: Ростислав Маринов

 

Сн.: Илко Иванов

 

Сн.: Станислав Димитров

 

Сн.: Дани Матев

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu