Новини

Милиардери правят 30 декара закрито море край София

Целият завършен проект се предвижда да се разположи на 3 768 357 кв. м.miliarderi-pravqt-30-dekara-zakrito-more-kraij-sofiq-204084

Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в сателитен на София град при Мусачево. В него са трима азиатски милиардери, сред които и супербогатият Стиван Ло, който обаче няма да е водещ. Това казаха източници у нас, които работят за тази инвестиция. Днес се очаква да бъдат представени на държавата документите за проекта, съобщи вестник “24 часа”.

Кои обаче са лицата на този фонд, още е тайна, защото парите са чувствителни към публичност и можело да се насочат към друга държава. Защото се избирало между България и малка западноевропейска страна. Какво се е случило за месец-два не е ясно, но е възможно смяната на инвеститорите да е заради съдебните неприятности на Кит Синг Стиван Ло в Макао, но те пък са още преди той да прояви интерес към България.

Според публикации от 14 март на хонконгски медии Ло е бил осъден на 5 г. и 3 месеца затвор от първоинстанционен съд, но той обжалвал присъдата. Сигнали, че няма да инвестира сам в Мусачево, е дал и Стиван Ло. Той е казал на кмета на Мусачево Милиян Илиев, че сред основните инвеститори ще има още двама. Партньорите му притежавали хотели в Макао и Лас Вегас.

В края на октомври миналата година, около времето, когато се заговори, че хонконгският милиардер ще става партньор в ЦСКА (по-късно той отрече тази възможност), Стиван Ло с още 6-7 китайци се появиха в Мусачево, разказа кметът – 28-годишният Милиян Илиев.

Обяснили, че търсят терен, който да е около 800 дка. “Заведохме ги да видят земите, започнаха да пресмятат и колко е близо до София. Стиван Ло обясняваше, че търси терен близо до летище”, казва кметът. Показали им и голф игрището в Равно поле, харесало им, че го има в района. По-късно се появиха публикации, че милиардерът го купил, което не се оказа точно така.

“Започнаха да ни обясняват, че търсят място, където да направят цяло градче, и че инвестицията е за над 1 млрд. В него ще има 4 петзвездни хотели на 30 етажа, 4 четиризвездни хотели пак на 30 етажа, 4 сгради на по 22 етажа с апартаменти, които да се продават. Най-впечатляващото е 30 декара закрито море, в него щяло да има имитация на слънца, висока температура, вълни и вятър.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu