ИТ Новини

Facebook знае в кого се влюбвате

Специалистите по анализ на данните в Facebook публикуваха статистика, събрана от анонимните профили в социалната мрежа. В официалния блог романтично е казано, че статистиката показва “формирането на любовта” между двойките.

“В продължение на 100 дни преди началото на срещата наблюдаваме увеличаване на съобщенията между бъдещата двойка” е написал авторът на изследването Карлос Дюк (Carlos Diuk). Най-интересното следва после – рязко намаляване на комуникациите след срещата и нов статус в профилите.

Пиковият брой съобщения достига 12 дена преди реалната среща, а минималният брой съобщения се наблюдава средно след около 85 дни след промяната на статуса. Очевидно е, че двойките прекарват повече време в реалния физически свят, а не в Интернет.

Може да се каже, че тази статистика разкрива истинската природа на социалните мрежи. Те предлагат “неистинска” и донякъде несериозна алтернатива на истинското общуване, понеже след като има общуване в реалния свят, социалната мрежа вече почти не е необходима.

Общуването между влюбените в социалната мрежа отслабва, но съобщенията стават все по-топли. Няколко дни преди срещата се забелязва използването на думи от влюбените с положителен отенък, като например “любов”, “мили”, “щастие”, “отлично” и още много други.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu