Забавно

Хората със силна психика и 13-те неща, които избягват

Повечето успешни хора днес прекарват много време, опитвайки се да поддържат добро здраве и физическа форма, но всъщност силната психика оказва най-голямо влияние върху живота и развитието на един предприемач. Качества като упоритост, оптимизъм и способността да се извлича положителното от всеки грешен ход са критични за всяка кариера. В този материал ще подходя малко по-различно  като ви представя 13 неща, които успешните предприемачи със силна психика  Не Правят.

Силна Психика

Губят си времето в самокритики.

Няма да видите хора със силна психика да се вайкат, поради стекли се обстоятелства или факта, че са останали неразбрани. Те са научени да поемат отговорност за действията си и последиците от тях и са напълно наясно, че живота не е честен. При всяко неблагоприятно стечение на обстоятелствата, те са благодарни за научения урок.

Дават възможност на чуждо мнение да им въздейства.

Хората със силна психика не дават възможност на другите да ги съдят или карат да се чувстват зле. Наясно са, че силата им е в способността да постъпват правилно във всяка една създала се ситуация, а ключът е контрола върху емоции и реакции.

Страхуват се от промени.

Тези със силна психика обичат промените, а препяствията са добре дошли за тях. Най-големият им страх, ако имат такъв, е не от непознатото, а напротив от еднообразното и застоялото. Непрекъснато променящата се среда и несигурност зареждат с енергия истинския предприемач и извлича потенциала му на 100%.

Пилеят време за неща, които не могат да контролират.

Хората със силна психика не се оплакват от лош трафик, загубен багаж и най-вече от поведението на  други хора. Наясно са, че тези фактори, дори и влияещи върху живота им са извън техния контрол. Те знаят, че в неприятна ситуация единственото нещо, над което винаги имат контрол е отношението си и начина, по който отреагират.

Тревожат се дали другите са доволни.

Всички познаваме хора, които цял живот карат другите да се чувстват доволни, с други думи целуват задници. Или обратното такива, които използват силата или положението си, за да нахранят егото си, като подтискат околните. Нито една от тези позиции е добра. Хората със силна психика се опитват винаги да са учтиви и честни и да карат другите да са доволни, когато сметнат за  правилно, но същевременно не се страхуват да се изправят и изкажат мнението си, дори и с риск да разстроят някой.

Страхуват се от изчислени рискове.

Хората със силна психика не се страхуват да поемат добре изчислени рискове. Това е нещо съвсем различно от скачането с глава напред в глуповати и нереални схеми. Психиката на един истински предприемач му позволява да премерва рисковете и преценява лошите страни на всяка възможност преди да предприеме действия.

Позволяват на миналото да ги спира.

Хората със силна психика си спомнят миналото и научените уроци, но в същото време не позволяват минали разочарования да афектират важни решения, нито пък се залъгват днес със „Славните истории“ от миналото. Те инвестират енергията си в създаване на оптимално настояще и бъдеще.

Повтарят грешките си.

Една от дефинициите за лудост е, когато човек предприема същите действия отново и отново и всеки път се надява на по-различно развитие. Тези със силна психика поемат пълна отговорност за поведението си и се учат от грешките си. Проучвания показват, че способността на един човек да рефлектира поведението си по един по-продуктивен начин е едно от най-силните качества на изключително преуспелите предприемачи.

Възмущават се от чуждия успех.

Изисква се истински силен характер, за да се наслаждаваш на успеха на другите. Хората със силна психика притежават тази сила. Те никога не ревнуват, когато някой пожъне успех. Напротив биха анализирали поведението на този индивид, за да разберат кои негови действия са го направили успешен и съответно да потърсят приложението им по собствения си път.

Предават се след провал.

Всеки провал ви дава шанс да се усъвършенствате. Дори и най-великите предприемачи днес, признават, че в ранните си години са претърпели много провали. Хората със силна психика са склонни да се провалят отново и отново, при условие, че наученото ще ги доведе до целите им.

Страхуват се да останат сами.

Хората със силна психика се наслаждават и дори милеят за времето, което имат възможност да прекарат сами със себе си. Те използват това време за анализ и планиране. Най-важното не разчитат на други да ги правят щастливи. Те могат да са щастливи около други хора, както и когато са сами.

Чувстват, че света им е длъжник.

В днешната икономическа ситуация много директори и работници от всяко ниво на корпоративния свят не осъзнават, че света не им дължи заплата, пакет с привилегии и комфортен живот, само защото са ходили на училище. Хората със силна психика влизат в играта, напълно наясно, че успехът им ще се базира на това, което са в момента.

Очакват незабавни резултати.

Независимо дали говорим за фитнес план, диета или стартирането на нов бизнес, хората със силна психика винаги започват с идеята, че ще получат резултати в дългосрочен план. Те прилагат енергията и времето си в премерени дози и празнуват всяко малко постижение по пътя към крайната цел. Те са заредени с търпение и знаят, че значимите постижения изискват време.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu