Забавно

Рекламата на Лада от 1980, която трябва да гледате

Имало едно време на запад…

Един от най-големите комунистически символи на 70-те и 80-години на миналия век – марката руски автомобили Лада, все още кръстосва родните улици под формата на стари и особено очукани нейни представители.

Постижение, с което много малко западни коли могат да се похвалят.

Другата истина е, че ладите (заедно с москвичите и волгите), бяха толкова взаимосвързани с руското влияние у нас, че на родния автомобилен почитател не му беше нужна каквато и да е телевизионна реклама, която да го посъветва към кой автомобил да се насочи. Не на последно място изборът, който се предлагаше по времето на Бай Тошо, беше крайно рамкиран.

Не така обаче са стояли нещата на западните пазари, където, изненада, Лада явно се е опитвала да пробие.

Съдейки по рекламата, която можете да гледате в края на този текст, опитите на братушките са били от комични и нагоре, но по-голямата изненада на практика е самият опит за пробив на западни пазари, а не крайният резултат.

Прочее паралелът, избран от PR тима, стоящ зад кампанията на Лада, автомобилите на компанията да бъдат сравнявани с диви представители на африканската фауна, е съпоставим с евентуалните опити на Митьо Пищова да се превърне в състезател по фигурно пързаляне.

Монтажът и музиката са толкова долнопробни, че без проблем можем да ги наречем култови.

Като прибавим и слогана, че “Всяка Лада е създадена, за да оцелява”, не е чудно, че голяма част от по-възрастните българи все още бутат своите жигулита, няколко декади след като са ги закупили с държавните си заплати.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu