Забавно

Тази година следим Дядо Коледа в 3D

Няма начин да не сте чували за коледната инициатива на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване. Вече петдесет години от НОРАД (акронимът на английското название на агенцията) разпалват въображението на децата, позволявайки им да следват Дядо Коледа по време на разнасянето на подаръци по цял свят на Бъдни вечер.

От няколко години малчуганите могат да следват Дядо Коледа по телефона или в браузъра. Тази година, обаче, от НОРАД са решили да осъвременят системата си още повече, снабдявайки я с 3D графика и оптимизирайки я за работа с устройства с тъчскрийн. Всичко това от командването са успели да постигнат благодарение на Microsoft.

Тук трябва да отбележим, че софтуерната компания и друг път е помагала на НОРАД. Миналата година, например, системата за следене на Дядо Коледа бе обвързана с картите в Bing.

И, все пак, какво да очакваме? Отговорът е “много”. В сайта NORADSanta ще можете не просто да следите Дядо Коледа на 24 декември. Още сега имате възможност да посетите селото му на Северния полюс, където всеки ден ще откривате нови игри, музика, видеоклипове и какво ли още не. Сайтът, както вече споменахме, е оптимизиран за отваряне с тъчскрийн устройства.

От Microsoft, разбира се, са се погрижили най-вълнуващите неща да са възможни само през техния собствен браузър. Там, на 24 декември, ще се появи триизмерен глобус, който потребителите ще могат да завъртат с едно  плъзгане на пръста и върху който ще могат да увеличават конкретни райони с едно “ощипване”.

Сред останалите нововъведения тази година са: възможност за обаждане на Командния център през Skype и приложения за Windows 8, Windows 8.1 и Windows Phone.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu