ИТ Новини

Най-добрите реклами на Apple

Рекламните клипове имат една единствена цел – да ни накарат да си купим някой продукт. Някои от тях обаче са толкова добри, че хората ги гледат отново и отново само заради хумора или оригиналността им. Apple са признати като едни от  най-добрите създатели на реклами в технологичния свят, макар че и те, разбира се, си имат своите не толкова оригинални моменти.
През годините Apple са имали какви ли не реклами, но почти всички от тях се въртят около една и съща идея: сравняването на “модерните”, “иновативните” и “вълнуващите” продукти на Apple със “остарелите”, “жалките” или дори понякога “злите” продукти на конкуренцията.
С времето, следователно, се променя не толкова духът на рекламите, колкото конкурентите на компанията. В началото най-големият им враг бяха IBM, но след това те бяха изместени от Microsoft.
Предлагаме ви едно кратко пътешествие назад във времето към някои от най-добрите реклами на Apple, с което ще проследим отново цялата история на персоналния компютър, пречупена, разбира се, през тяхната собствена призма.
“1984”
Тази реклама излъчена по време на Супер купата през 1984 година се заиграва с едноименния роман на Джордж Оруел.
“BlueBusters”
Отново 1984 година, отново врагът е IBM. Този път, обаче, злото е представено като зелена слуз изпълзяваща от компютъра.
“The Alligators”
В тази реклама от 1986 година компютърът Macintosh помага на офис служители не само да се справят с наводнената обстановка, но и да извлекат положителното от нея.
“The Mac that Runs Windows”
Реклама от 1994 година (период, в който Apple са без Стив Джобс), в която компютърът Power Mac чертае звездното бъдеще на самата идея за персонален компютър.
“Think Different”
Айнщайн, Мартин Лутър Кинг и Пикасо не са тук случайно. Те символизират присъщите за Apple качества като иновативност, революционност и гений. Доста скромно, Apple!
“The iPod”
Годината е 2001 и светът се готви за революция под формата на iPod – плейър, с който можете да поберете “хиляда!” песни в джоба си.
“I’m a Mac, I’m a PC”
Забавна персонификация на двата най-популярни компютъра в света, при която персоналният компютър с Windows се готви за операция, която може и да не преживее.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu