ИТ Новини

Ето как ще изглежда PlayStation 5

След като в продължение на месеци бе обект на сериозни спекулации от Sony най-накрая разкриха дизайна на дългоочакваната си конзола. Sony PS5 има футуристична визия в черно и бяло, която допълва официалните DualSense контролери за устройството.

Компанията също така потвърди, че ще продава две версии на Sony PlayStation 5 на пазара. Едната от тях ще включва 4K Blu-ray оптично устройство, докато другия модел ще бъде Digtial Edition версия на конзолата. Разбира се премахването на този модул позволява на втората конфигурация да бъде по-тънка и лека.

Липсата на оптично устройство означава и по-ниска цена, като Sony PS5 може да се поставя и във виртуална посока. Това е подходящо да го поставите под телевизор или монитор. В горната част на корпуса има отвори за охлаждане, a отпред са позиционирани USB-A и USB-C портове.

Sony ще разкрият допълнително кога и на каква цена ще стартират продажбите на 4K Blu-ray и Digital Edition версиите на конзолата.

Селекцията от аксесоари за PlayStation 5 ще включва докинг станция за зареждане на DualSense контролера, подобрена HD камера, безжични слушалки Pulse 3D и дистанционно устройство. Конкретни параметри за цената и продажбите отново ще научим с наближаването на прeмиерата на Sony PS5 на пазара. Това се очаква през четвъртото тримесечие. 

Конзолата ще се захранва от осемядрен процесор, който е базиран на AMD Zen 2 архитектурата и ще има модифициран AMD RDNA 2 GPU модул. Максималната производителност на Sony PS5 ще достига до 10.28 терафлопа. Бързото зареждане на игрите ще се гарантира от интеграцията на SSD диск с капацитет от 825GB и скорост от 5.5GBps. 

Sony PS5 осигурява поддръжка за 8K резолюция, но ще може да възпроизвежда 4K видео с честота за опресняване на кадрите от 120Hz и 3D аудио. Потребителите ще могат да играят колекция от над 4000 заглавия, които вече са налични за Sony PlayStation 4. Разработчиците от Ubisoft вече потвърдиха, че Assassin’s Creed Valhalla ще е достъпна за PS5 през празничния сезон в края на 2020г.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu