ИТ Новини

Художник използва GPS, за да направи най-големия портрет в света

Освен като столица на Северна Ирландия, Белфаст е известен и като град, в който се правят големи неща. Презокеанският лайнер “Титаник” е най-добрият пример. Сега репутацията на града ще се затвърди още повече с този уникален портрет на шестгодишно момиче носещ името “Wish” (“Желание”). Интересното е, че портретът е направен на поле с площ 11 акра разположено недалеч от пристанището Харланд енд Уолф, където е бил построен “Титаник”.
Автор на портрета е кубинско-американския художник Хорхе Родригез-Герада, който е известен с огромните си портрети. Една от популярните му творби е портрет на Барак Обама направен на брега на Барселона. Сегашната му работа – “Желание” – е част от фестивала “Белфаст” и е вдъхновена от местно момиче, което Родригез-Герада срещнал и фотографирал по-рано.
Портретът се простира на площ, която би могла да побере 44 олимпийски басейна и е направен с помощта на горния пласт на пощата, пясък, трева и варовик. Толкова е голям, че може да се види само от две места – най-високата точка на града и самолет. Линиите на портрета са били определени с използване на GPS, а реалното му създаване отнело четири седмици и цяла армия от доброволци, които да превърнат 2000 тона почва, 2000 тона пясък и около 30 хиляди дървени кола в изкуство.
И докато дъждовете на Ирландия скоро ще затрият лицето на момиченцето, винаги можем да се върнем към този портрет в следващото видео.

[KGVID poster=”http://www.FreeUniBG.eu/wordpress/wp-content/uploads/2013/10/WISH-by-Jorge-Rodríguez-Gerada-First-Artist-in-Residence-@-Belfast-International-Festival_thumb5886.jpg” width=”640″ height=”360″]http://www.FreeUniBG.eu/wordpress/wp-content/uploads/2013/10/WISH-by-Jorge-Rodríguez-Gerada-First-Artist-in-Residence-@-Belfast-International-Festival.mp4[/KGVID]

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu