Забавно

6 шокиращи секс факта, които вероятно не знаете

През 50-те и 60-те години Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън станали прочути със своите изследвания в областта на секса, които извършвали в Университета на Сейнт Луис, пише Time.

Всъщност тяхната популярност била толкова голяма, че ТВ каналът Showtime реши да екранизира тяхната история в нов сериал с името Masters of Sex. Изследванията на Мастърс и Джонсън променят представите ни за секса и най-вече ца женската сексуалност и показват, че жените могат да изпитват по повече от един оргазъм. По онова време тези проучвания са наистина революционни, но дори и днес крият някои малко известни факти, които могат да ви изненадат и дори шокират.

1. Светлината влияе на плодовитостта

Някога жените имали менструация по време на новолунието (когато през нощта е най-тъмно)и овулирали при пълнолуние (когато е най-светло). Сега в пълния с изкуствени източници на светлина модерен свят връзката между женската биология и природата не е толкова ясна. Някои жени дори опитват т.нар. “лунно зачатие” като моделират светлините в спалнята си на базата на лунната светлина, за да променят своята овулация.

2. Жената може да забременее между 5 и 8 дни след секс

Изследванията показват, че някои сперматозоиди могат да живеят в слузта на шийката на матката преди яйцето изобщо да се оплоди и да прекарат там повече от седмица.

3. Високите токчета могат да повлияят на женския оргазъм

Носенето на обувки с висок ток може да е секси, но в същото време има негативен ефект върху женския оргазъм. Някои производители на обувки с ток ги правят такива, че да наподобяват извивката в женския таз, която се получава при жената, когато получи оргазъм. Токчетата създават контракции в основата на таза, което е проблем, защото тя не може да се свие допълнително при истински оргазъм. “Оргазъмът е все едно да ускорите от 0 до 100 км/ч.”, обясняват учените. “Ако вече сте на 80 км/ч просто няма да получите пълното изживяване”.

4. Оргазмите правят жените по-творчески настроени

Изследванията показват, че оргазмите могат да направят жените по-уверени, по-продуктивни и по-творчески настроени. В същото време е валидно и обратното – жените получават по-цялостни оргазми, когато са най-креативни.

5. Хапчетата против забременяване нарушават либидото

Всеки вид контрацептиви има определен психологически ефект. Понякога жените имат проблем със зачеването, когато спрат хапчетата, тъй като биохимията им не е съвместима с тази на партньора без допълнителните хормони.

6. Седенето на стол може да възбуди жените

Нервите под таза и седалищната кост захранват органите на възбудата – вагина, клитор и анус. Седенето в определен тип стол и натискането на тези нерви по определен начин може да доведе до сексуална възбуда.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu