Новини

5 факта защо Борисов да подаде оставка

Защо толкова много хора протестират и искат да се отървем от Бойко Борисов и ГЕРБ?

Ето 5 неоспорими факта за управлението на Бойко:

1) Когато България и Румъния влизат в ЕС преди 13 години, румънците имат по-нисък Индекс на Човешко Развитие от българите.
Този индекс отчита много елементи, сред които очаквана продължителност на живота, среден доход на глава от населението, образование, здравеопазване и други). Направих сравнението си по отделните ключови фактори.

13 години по-късно (10 от които под управлението на Бойко) Румъния е задминала България по ИЧР.

2) Когато влизаме в ЕС се намираме на 56 място в света според индекса за свобода на словото. В момента сме на 111 място завдно с африканските държави. За това на протест с 40,000 души БНТ казва 1,500 протестиращи.

3) Чуждестранните инвестиции са много по-ниски през 2019 в сравнение с 2007. Трендът е изключително намаляващ (данни на Световната банка). В същото време Румъния отново е преди нас и по този показател.

4) Оглавяваме всички статистики за корупция в Европа и се нареждаме сред африканските държави. Това означава, че на практика можеш да си платиш, за да се измъкнеш от всяко престъпление. Ако имаш достатъчно пари можеш да убиеш няколко човека на пешаходна пътека с колата си и да се разминеш с условна присъда (не един или два такива случая има).
Единствените осъдени на затвор за корупция са Иванчева и асистентката й, а доказателствата срещу тях са смешни (няма нейни отпечатъци на “подкупа” в багажника й защото в деня на ареста й валял дъжд).

5) В София заплатите и заетостта са с около 400-500% по-високи от останалата част на България. Тази разлика преди 13 години не е била толкова висока според НСИ. В северна България се радват на 300 лв заплата, а хляба струва колкото в София. Тенденцията отново е негативна.

Бонус факт – въпреки, че София е икономическото сърце на България 60% от децата й (сред които и моя син), остават без място в държавните детски градини.

Бонус факт 2 – Населението на България е намаляло с почти 1 милион за последните 13 години. Повече от половината са напуснали родината си (вероятно защото да миеш чинии в Англия ти дава по-добър живот, от колкто да си хирург в България). Останалите са се стопили заради отрицателния приръст на населението. 
Единствените българи, които за последните 13 години са увеличили бройката си са братята Роми, които получават огромна финансова подкрепа от държава. 16 годишна ромска майка на 4 деца взима над 1000 лв помощи от държавата. Токът, водата и земята на която живее в незаконната й постройка са напълно безплатни. Единственото условие за спокойствието й е да гласува за ГЕРБ.

Бонус факт 3 – всяка година с усилени протести успяваме да спасим по някое райско кътче българска природа (която ужким е в Натура 2000). За съжаление всяка година губим битката на прекалено много места, които са защитени от Юнеско, Натура 2000 и кой ли не заради световното богатство, което представляват.
За 10,000 лв глоба можеш да си викнеш багера да премахме дюната (създадена от природата за 10 милиона години), която ти пречи да виждаш морето от караваната. 
Който е бил на Иракли преди години, знае какво е рая без човешката намеса. И който сега отиде там вътрешно и външно плаче за разрушението. 
Подпорните стени за последните 13 години са правило не прецедент. Частните “Къщите за гости” построени по европейски програми са правило, а не прецедент. Кметът на Сандански си е прокарал минерална вода на 5КМ от града в частната “къща за гости”, разбира се по европейска програма. Кметът на Каварна с пари за деца сираци си плаща таксата в голф клуба. Кметът на Хасково е с най-голямото имение в района, абе Гербаджийски кмет да си.
Тук обаче трябва да отчетем, че няма влошение по времето на Бойко, а продължаване на 90тарската тенденция.

Бонус факт 4 – доктор в Пирогов взима по-малко пари от шофьор на градския транспорт.

Бонус факт 5 – икономическия университет в София, който е най-голямото учебно заведение в България трябва да се спасява от фалит с държавни инжекции през 2 години. 
В същото време ректора му има декларирани хотели из цялата страна.
Парадоксално е как финансисите не могат да се оправят с парите.

Това не означава ли изключително ясно, че Бойко не е добър лидер?

Единственото нещо, за което Бойко се тупа по гърдите е, че е изхарчил много от парите на ЕС за да строи некачествени магистрали, качествено метро и некачествено Околовръсно на София, което вече е 5 години закъснява.
Парите на ЕС, които отидоха при негови хора.
Парите, които трябваше да ни превърнат в модерна европейска държава.

Да, в България въпреки всичко се развиваме.
Но това не е защото Бойко е направил каквото и да е, а защото сме част от ЕС и това прави бизнеса с България лесен. И най-вече защото българите, които работят за и с чуждестранни фирми са на световно ниво. 
Но това е въпреки Бойко, не заради него.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu