Снимки

20 поразителни зимни пейзажа

20 поразителни зимни пейзажа

Снимка: Питър Фром

Зимата може да бъде и красива, и вледеняваща – снегът и ледът, покриващи по-голямата част от полукълбото през този сезон, трансформират света до неузнаваемост. Подканяме ви да се сгушите в одеялото си с чаша чай и да се насладите на едни от най-красивите зимни снимки въобще, пише Bored Panda.

Всъщност, промяната на сезоните от зима към лято е една от най-добрите директни индикации за космическото движение, което лично можем да изпитаме. Зимата настъпва в северното полукълбо, когато северната ос на Земята се наклони и отдалечи от Слънцето. Малката промяна в дистанцията и ъгъла води до спад на температурите, които изпитваме през зимата. Именно поради тази причина става все по-студено, колкото по на север отивате.

Въпреки че някои от вас вероятно мразят зимата, не забравяйте, че това е ключова част от нашия цикъл на живота – тези приказни и заснежени пейзажи скоро ще се изпълнят с живот. Повечето растения и животни са се адаптирали към промяната на сезоните по един или друг начин. Същевременно ледената хватка на зимата им позволява да зимуват и мигрират. Някои семена на дърветата, като например жълъдите, покълват чак след като са прекарали зимата на студената земя.

Без да губим повече време – ето ги и самите снимки! Насладете им се!


Снимка: Ян Мачата


Снимка: deep21


Снимка: Хидеюки Катагири


Снимка: Кент Ширайши


Снимка: Томас Заковски


Снимка: Евгени Дниев


Снимка: Марчин Рижек


Снимка: Едуин ван Нуил


Снимка: Лаурънс Уинрам


Снимка: Емануел Куп


Снимка: Димитрий Дубиковский


Снимка: Маргарет Недеруд


Снимка: неизвестен автор


Снимка: Ларс ван дер Гор


Снимка: Норберт Майер


Снимка: Марк Гействейте


Снимка: Лаймонас Циюнис


Снимка: Грегор Халбведл

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu