Новини

10 факта за вагината

Резултат с изображение за bad girls

Женската полова система трябва да е интересна не само от плътска, но преди всичко от познавателна гледна точка – и за жените, и за мъжете. Познаването й значи по-пълноценно общуване и по-здравословен живот. Ето 10 неща, които може би не знаете за вагината.

10. Оргазмът е отлично средство срещу главоболието

Сексът изработва в организма определено количество ендорфини, които могат напълно да заменят обезболяващите средства. Разбира се, не трябва да се смята, че оргазмът облекчава например тежки заболявания, но при всички случаи значително подобрява общото състояние.

9. Влагалището се самопочиства

Природата така е устроила женския организъм, че влагалището може да се очиства само. Това е особено актуално за времето след менструация. Микрофлората на влагалището изхвърля множество бактерии и гъбички. За съжаление това не се отнася за венерическите заболявания, затова си струва да помислите за употреба на контрацептиви.

8. G-точката е мит

От гледна тока на науката съществуването на тази точка е чист мит. Нито един учен още не е установил точното й място, нито изобщо е потвърдил съществуването й.

7. Ние сме това, което ядем – това важи и за вагината

Известно е, че миризмата и вкусът на спермата пряко зависят от това какво е ял мъжът. Това важи най-вече за продуктите с характерен мирис и вкус – кафе, ананаси, портокали.

Но малцина знаят, че същото важи и за вагината. При здравата жена няма мирис от влагалището, но може да има оттенъци: сладък вкус от плодове и леко горчив от зеленчуци. Така че, ако знае каква миризма предпочита партньорът й, жената също може да вземете мерки за менюто си.

6. Вагината може са се отпусне

Този факт не трябва да се приема буквално. Отпускане на половите може да се получи след операции и в процеса на стареене. Случва се обаче и отпускане на вагината при някои патологични случаи.

5. Жените също имат еякулация

Според учените женският еякулат може да има разнообразен състав и интензивност. Причината малцина да знаят за този факт е проста: женският организъм отеля толкова малко еякулат, че той не се забелязва.

4. Вагината може да променя размерите си

Повече жени имат много малко разстояние до матката – 3-4 сантиметра. Но при възбуждане влагалището може да се увеличи, за да стане процесът по-удобен и да се избягнат травмите.

3. Редовният секс е залог за тонуса на влагалището

Не бива да се забравя, че мускулите на вагината се нуждаят от тренировки – както и всички други мускули. При продължително въздържание тъканта на мускулите изтънява и може да започне разрушаването им.

2. Влагалището има съставки, срещани в черния дроб на акулите

Жената отделя сквален (squalene), който се съдържа и в растителното масло, черния дроб на акулата и овлажняващите кремове. Скваленът е естествен и есенциален компонент от синтеза на холестерол, стероидни хормони и витамин D в човешкото тяло.

1. Влагалището има мощни мускули

Татяна Кожевникова е рекордьорка в света по вдигане на тежест с вагината. Нейният рекорд е 14 килограма. Мускулите на влагалището наистина са много силни.

И накрая – един виц като бонус.

Вагината е малък театър, в който веднаж в живота се поставя премиера, а веднаж в месеца – кървава драма, и в него може да влезе само един зрител, който при това трябва да остане прав.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu