Забавно

10 факта за Антъни Джошуа

Наричат го новия Мохамед Али, чудовището от ринга, планина от мускули. Всъщност макар и най-успешния боксьор в света, Джошуа живее доста скромно, избягва публичността, а към противниците си се държи топло и приятелски. Е, само преди да нахлузи ръкавиците.

Ето какво не знаете за него все още:

1. Преди да стане боксова звезда, Джошуа е работил като зидар по строежи.

2. Започва да тренира бокс чак когато е на 18, след като братовчед му настоява да го представи в клуба, в който играе.

3. Има син на една годинка. Майката е бивша съученичка на Джошуа, която е учителка по танци на пилон. Двамата били вече разделени, когато тя научила, че чака дете от боксьора.

4. Арестуван е с марихуана. Това става по време на подготовката за Олимпиадата в Лондон, на която печели златен медал. Според полицията откритото в него количество е толкова голямо, че целта е била разпространение на наркотици. Осъден е на 1 година обществено полезен труд.

5. Живее в двустайния апартамент на майка си, нищо че само от победата над Кличко спечели 15 млн. лири.

6. Tвърди, че не изповядва никаква религия, но като цяло е заинтересован от всички религии. Преди няколко години публикува снимка, на която се моли в джамия в Дубай, което предизвика ислямофобска вълна срещу него.

7. Джошуа не е мисли само за юмруци и мускули. Всъщност той е доста умен и е запален любител на шаха. „Има много общо между бокса и шахмата. На ринга също винаги трябва да си два хода преди противника си“, сподели преди време той след като игра с легендата Ленъкс Луис.

8. Има татуировка на Нигерия, въпреки, че е израснал в Уотфорд. Но, това е родината на неговата майка.

9. Приятелите му го наричат Феми. Това е прякор, който има още детството си. Идва от второто му име – Антъни Олувафеми Оласени Джошуа.

10. Боксовата звезда може да пробяга 100 метра за по-малко от 11 секунди. По време на тв предаване по BBC той спринтира разстоянието за 10.53 сек.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu