Новини

Цветан Василев изнесъл в брой за ден от КТБ 205.9 млн. лв., предимно в евро

Ден преди Корпоративна търговска банка (КТБ) да бъде поставена под специалния надзор на БНБ мажоритарният й собственик Цветан Василев чрез трето лице е изтеглил в брой сумата 205 887 223 лв., предимно в евро. Това съобщи на пресконференция управителят на централната банка Иван Искров.

Тегленето е станало срещу разписка.

Данните за това са предадени на прокуратурата на 9 юли, съобщи Искров. Той очаква разследването да покаже дали мажоритарният собственик не е ограбил собствената си банка.

Искров увери, че прокуратурата може да разчита напълно на експертния потенциал на БНБ, за да стигне докрай в търсенето на цялата истина по този криминален случай.

Бел. ред. Уважаеми читатели, според чл. 152 от Закона за кредитните институции се налагат санкции за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Затова коментари във форума под статията, които отговарят на този законов текст, ще бъдат изтривани. Молим ви да ни сигнализирате за такива през удивителния знак вдясно от коментара.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu