ИТ Новини

Секс между роботи – реалност след 30 години?

3a_ombbmh

Сексът между роботи не е въпрос на далечното бъдеще. Той може да стане реалност само след 30 години.
Това сочат разработките на специалиста по изкуствен интелект Джордж Заркадакис. Според него киборгите ще се отдадат на секс, за да могат да еволюират и да създадат по-добро потомство, пише в. “Дейли телеграф”, цитиран от БТА.

Този плашещ нов свят няма да бъде продукт на далечното бъдеще, а може да стане реалност много по-рано, отколкото предполагаме.

Според някои специалисти в най-началната фаза роботите ще “принтират” своето потомство, досущ като действащите в наши дни 3D принтери.

Заркадакис предвижда, че е възможна кръстоска между хора и машини, която ще произведе нов хибриден вид. Относно размножаването на умните машини помежду им, специалистът вещае, че това ще стане на молекулярно ниво въз основа на силиций и въглерод. Но какъв ще бъде точният механизъм, засега не е ясно.

Друг британски учен, проф. Ноел Шарки от университета в Шефилд твърди, че роботите няма да имат нужда да се чифтосват молекулярно. На тях ще им бъде достатъчно да си разменят софтуер. И кодът, използван за да изпълняват особено добре някои задачи, да бъде комбиниран, за да се отгледа тяхно “дете”.

Шарки счита, че роботите на бъдещето ще могат да се възпроизвеждат или чрез принтиране, или чрез монтаж на свои копия. Но според него този процес ще отнеме доста повече години.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu