Новини

Ром нападна с нож доброволци

Направили му забележка, че ръси боклуци по почистеното

Шокираща история разказва един от доброволците, които четвърти ден разчистват улици и дворове в квартал “Аспарухово”. “Писмото до всички” той публикува на стената си във Фейсбук  :
Казвам се Добромир Калчев на 28 години, жител на злощастния квартал Аспарухово във Варна. На 20.06 петък, аз, както и всички други, жители на квартала бяхме ангажирани с разчистването от потопа. Заедно с мои приятели цял ден полагахме грижи за обезопасяването, а по-късно и отсичането, на 10 м кипарисово дърво, надвиснало над 2 къщи на ул. “Тунджа”. Всичко мина благополучно, докато по баира на ул. “Злетово” (известна улица в квартала), не се появи един от всички онези цигани (ако предпочитате – роми), които използваха бедствието, за да напълнят самоделните си колички с метали и други „ценности”. Ръсеше боклуци навсякъде след себе си, а възрастните жени от съседната къща, цял ден старателно, редом с нас, почистваха, както своите дворове и тротоари, така и самата Злетово, която е основна част от инфрастуктурата на квартала. Те видяха цигането, скараха му се, а той им отвърна с груб език и псувни.

С моите приятели нямаше как да останем безучастни и също му се развикахме по най-бързия начин да си върне боклуците в контейнерите на кръстовището с ул. “Искър” и да внимава, какво говори на възрастните дами. Започнаха пререкания, които ние не успяхме да спечелим, и все пак онзи потегли нагоре по баира, псувайки и хвърляйки люти закани срещу нас. С насмешка ние продължихме да разчистваме клоните от прясно нарязания кипарис…

И тук някъде започна екшънът – 5 минути по-късно. Цигането на бегом се беше втурнало към мен иззад ъгъла. Чух само жените да викат: „Има нож! Има нож” и заканите му „Ще ви убия!”… Един от другарите ми тъкмо беше изхвърлил клони в контейнера и бягайки, успя да го хване през гърба, на около 2 м от мен. Другите трима се опитаха да го съборят на земята, държейки го за ръцете, но онзи успя да ме ритне в дясната ръка, която до преди 3 седмици беше с гипс и сега отново е. Олюлях се и изкълчих глезена си, стъпвайки на криво. В този момент онзи беше вече на земята, стискайки ножа и продължавайки да крещи: „Ще ви убия всичките! Имам жълта книжка! Имам жълта книжка, пуснете ме!”. Успях да се изправя и да натисна ръката му, за да пусне острието. Изтръгнах го и го захвърлих в тревата на тротоара, а една от комшийките го прибра зад оградата си. 5 човека го натискахме към земята, докато съпругата на едното от момчетата звънеше на 112.

Полицаите пристигнаха бързо, записаха данните на всички, иззеха ножа и ни изпратиха да дадем показания и жалба за нападение в 4-то РУП. За жалост не успяхме да ги подадем, тъй като полицията в Аспарухово в момента е заета с изключително сериозни задачи и ни увериха, че ще ни приемат в понеделник 23.06.

Пиша Ви всичко това, защото от цялата информация, която чухме за този извършител от ромски произход бе, че досието му е километрично и че полицията е добре запозната с деянията му. Пиша Ви, защото той не е единственият по рода си, в Аспарухово, във Варна, в България. Ще се постараем да достигнем до най-крайни наказателни мерки срещу този, с извинение, изрод, който не стига, че гледа как само да се възползва от чуждата трагедия, да краде от държавата ни, а и е готов да отнеме човешки живот съвсем хладнокръвно. Животът на млади, трудещи се, нормални хора, данъкоплатци.

Смятаме, аз и моите приятели, че хора като този, трябва да бъдат под стража, а не да се разхождат на свобода по улиците на България! Вчера беше застрашен нашият живот, а утре може да бъде животът на всеки един от Вас. Моля да ме разберете! Това не е агитация срещу ромите, тъй като много от тях се бориха с щетите от потопа наравно с всеки друг. Това не е политическа агитация, нито е урок как да си вършат работата институциите. Това е просто писмото на един нелепо пострадал млад мъж, потресен от неправдите в своята Родина!

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu