Новини

Почина човекът, изхарчил 100 милиона долара за секс, наркотици и рокенрол

Ексцентричният издател Феликс Денис, който твърди, че е изхарчил 100 милиона долара за „секс, наркотици и рокенрол“ през своя живот, изгуби битката с рака на гърлото и почина на 67-годишна възраст. Бизнесменът е сред основателите на култовото списание за контракултура „Оз“.Денис успява да натрупа своето състояние в размер на 500 милиона британски лири благодарение на издателството Dennis Publishing, стоящо зад заглавия като Week, Maxim, PC World. Денис винаги с гордост е признавал, че е похарчил по-голямата част от състоянието си за леки жени и наркотици.

Като млад мъж неговото любимо занимание е било „петима в леглото“ с някои от 14-те му любовници, които той държал на хранилка. Другото му любимо хоби било смъркането на кокаин. Само то му струвало около 50 милиона британски лири.

Денис също описва себе си като „надрусан, тлъст, пушещ цигари, пиещ малцово уиски усмихващ се идиот с твърде много пари“. След като обаче бил предупреден, че е изправен пред еднопосочен билет към затвора или моргата, той отказва кокаина и става поет.

„С голяма скръб съобщаваме, че Феликс Денис почина вчера, заобиколен от своите близки. След дълга и мъчителна битка с рака, Феликс си отиде мирно в дома си в Дорсингтън на 67-годишна възраст“, се казва в изявление на неговия офис. „Феликс бе издателска легенда, известен със своята предприемчивост и индивидуалност, както и като успял и обичан поет“, се казва още в изявлението.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu