ИТ Новини

Ново приложение на Google преобразува езика на жестовете в човешка реч

264422160
play-sharp-fill

264422160

Ново приложение, работата по което още не е завършена, ще превежда езика на жестовете в реално време. Шведските студенти от Стокхолм работят съвместно с Google върху създаването на програмно осигуряване за превод на “езика на глухонемите” в обикновена човешка реч, която е напълно разбираема за останалите хора. За разработването на основните алгоритми студентите получиха награда от Международния Фестивал по Креативност “Лъвовете на Кан” (Cannes Lions).

Приложението, което се разработва от шведите се нарича Google Gesture. За да работи програмата е необходимо да се сложи специална гривна на китката. Устройството анализира специфичното движение на мускулите и мускулните групи, осъществявано при използването езика на жестовете, процес, известен като електромиография. Измерването на биоелектричните потенциали на костните мускули се предава към приложението, където чрез специални алгоритми се преобразуват в човешка реч.

В обяснението към Google Gesture се казва, че по-голямата част от хората не разбират езика на жестовете, а това означава, че много интересни разговори могат и да не се състоят. Новото приложение премахва езиковата бариера, която пречи при общуването с глухонеми или зле чуващи хора.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu