Забавно

Новият хит в тийм билдинга – голи в офиса (18+)

Имали ли сте ситуация, при която продуктивността в офиса изведнъж рязко спада, приходите намаляват и като отговорник за ефективността сте изправен пред сериозното предизвикателство да намерите най-бързото решение на проблема?! Допълнителна мотивация за служителите, промяна в работната среда, дори да въведете индивидуални бонуси за всеки поотделно?! Да, това вероятно би свършило работа, но като типични новатори ние сякаш харесахме идеята на колегите от онлайн изданието в Сан Франциско, САЩ – The Bold Italic, които в името на успеха… работеха абсолютно голи в продължение на един месец.

_E0T0386

Следвайки съвета на бизнес психолога Дейвид Тейлър, който от години насърчава идеята за т.н. „голи петъци“ за стимулиране на работната офис среда, служителите в медията „прегърнаха“ идеята да се изявяват без каквито и да е дрехи в периода „2 март – 2 април“.

_E0T9073
„В началото всички приеха предложението с абсолютна липса на ентусиазъм. Въпреки, че говорим за един от най-освободените в това отношение градове в Америка, повечето реагираха с въпроса – а може ли ние да не участваме?! Все пак, от 2 март макар и с доста голяма доза нервност, но и съответното любопитство стартирахме експеримента и да си призная, в първите три дни ситуацията бе твърде странна. След това обаче, ефектът бе поразителен“, признава журналистката Джесика Сая. Тя е категорична, че постепенното освобождаване от задръжките е довело The Bold Italic до абсолютни чудеса.

naked_hero_3
„След като вече нямаше какво да крием, доверието помежду ни нарасна, а емоционалната връзка се задълбочи. Това от своя страна повиши неимоверно общуването помежду ни, с което пък нараснаха и добрите идеи. Да не говорим, че явно премахването на задръжките се отрази благотворно на творческия ни потенциал, сякаш в синхрон с онази забавна поговорка – „освободи гениталиите си и ще освободиш ума си“, смее се Джесика. За финал, тя съветва „всеки, който желае да подобри работната среда, да пробва експеримента за поне седмица, колкото и краен да звучи на първо време“. И макар да не подкрепяме напълно идеята й, и ние самите осъзнаваме, че най-добрите резултати често идват от най-неочакваната стратегия.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu