Забавно

Куха фигура на Борисов със светещи очи се появи за кратко на площад “Гарибалди” ( Видео )

Пластмасова куха фигура, имитираща паметник, на която е изобразен премиерът Бойко Борисов, беше монтирана тази сутрин на площад “Гарибалди” в столицата. В ранните сутрешни часове на 1 април (деня на шегата) минувачите бяха изненадани от скулптурата, чиито очи по подобие на тези на цар Самуил в София присветваха.

В двуметровия паметник на премиера имаше инсталирано и радио, от което звучаха запомнящи се фрази на Борисов. В едната си ръка скулптурата държеше ножица, а с другата подпираше три книги.

Няколко часа след монтирането му, около 10 ч. тази сутрин, паметникът беше демонтиран. Но по-ранобудните столичани не пропуснаха да се снимат с него и да направят видеоклипове.

Информацията за фалшивия паметник беше публикувана и в личния “Фейсбук” профил на премиера Бойко Борисов, пусната с коментар: “Честит първи април 😉”

Според БНР автор на паметника е скулпторът Андрей Врабчев, който е казал пред националното радио, че е направил паметника по-рано, но е решил да го покаже на 1 април.

Мястото за поставянето на скулптурата стана популярно покрай последното решение около ремонта на ул. “Граф Игнатиев” с монтирането на инсталация – водна стена, навлякла си за около ден множество забележки, иронични коментари и шеги, довели до скоростното решение за премахването й.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu