Спорт

Кошмар за Бразилия ! Германия ги победи със 7:1

acfbbfa555r610084e7a
play-sharp-fill

acfbbfa555r610084e7a

Отборът на Германия буквално се подигра с петкратните световни шампиони Бразилия и ги победи с 7:1 в първия полуфинал на Световното първенство. “Mаншафтът” беше фаворит на букмейкърите след контузията на суперзвездата на “кариоките” Неймар и наказанието на техния капитан Тиаго Силва. Никой обаче не е очаквал, че германците ще покажат такава тотална доминация на терена срещу домакините на турнира.

Треньорът на бразилците Луис Фелипе Сколари бе принуден да направи няколко промени в стартовата си единайсеторка. Бернард се появи на мястото на Неймар, а Данте зае мястото на капитана Тиаго Силва в центъра на защитата. Луис Густаво изтърпя наказанието си за натрупани картони и се завърна в титулярния състав, а Маикон отново започна мача като десен бек, за сметка на Дани Алвес.

Селекционерът на Германия Йоаким Льов бе на другия полюс и не направи нито една смяна сред титулярите си. Така легендарният таран Мирослав Клозе получи шанс да счупи рекорда на Роналдо и да стане едноличен лидер сред голмайсторите на Световни първенства.

Основната тема за коментар сред специалистите бе дали Бразилия ще съумее да се справи без двамата си най-активни играчи. Треньорът на домакините Сколари е известен с това, че рядко променя състава си, а това бе първият мач в последните четири години, когато “селесао” започва без Неймар и Силва.

В началото на срещата “кариоките” опитаха да играят по активно и да наложат териториален натиск срещу своя съперник. Крилата Хълк и Бернард опитаха няколко центрирания в наказателното поле на германците, но те не доведоха до нищо опасно пред Нойер.

Началото на германския разгром бе положено още в 11’. Томас Мюлер се възползва от слаба реакция на бразилската защита след изпълнение на корнер и останал сам вкара топката в мрежата на Жулио Сезар.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu