ИТ Новини

Как да подобриш WiFi сигнала у дома с кутийка от бира


Понякога решенията на различни досадни технически проблеми от ежедневието ни са буквално около нас и ни трябва съвсем малко, за да ги открием.Такъв е случаят с отслабващия WiFi сигнал, който е склонен да ви изневери точно там и когато ви трябва най-много. Оказва се обаче, че решение има и то се крие на едно неподозирано място.

Разбира се, най-логичното решение е да си купите по-нов и мощен рутер, но той струва доста, а истината е, че една обикновена бирена кутийка може да усили съществуващия WiFi сигнал до два или дори до три пъти.


Разрежете кутийката по начина, показан в този клип и я поставете около антената на рутера. Тъй като тя разпръсква сигнал във всички посоки, тази алуминиева плоскост играе ролята на отразител на сигнала и може да го концентрира и съответно засили към определена част от дома. Имайте предвид, че правилното разположение е ключово, тъй като друга посока ще остане блокирана. Ако обаче рутерът ви е разположен в ъгъл или близо до стена, спокойно може да блокирате посоката зад него и така да се радвате на по-силен сигнал към останалата част.

Вижте това кратко и информативно видео и ще имате още един повод да изпиете една студена бира.

Наздраве!

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu