Забавно

Италианци откриха нова ерогенна зона на жената

Италиански лекари заявиха, че са открили нова ерогенна зона при жените, наречена КУВ.

Според тях легендарната точка „G“ изобщо не съществува.

В статията им, публикувана в медицинското списание “Nature Reviews Urology”, се лансира тезата, че за достигането на повишена сексуално възбуда при жената е необходимо комплексно стимулиране на три органа – клитор, уретра и влагалище (КУВ), а не само на една точка.

Учените, начело с професора по ендокринология и сексология от университета “Tor Vergata” в Рим, Емануел Джанини заявиха, че понятието за точката „G“, възникнало през 50-те години на миналия век, е прекалено семпло обяснение.

По думите на лекарите, те достигнали до новото доказателство използвайки съвременни методи на визуализация, позволяващи им да наблюдават измененията в женската репродуктивна система по време на сексуална активност.

„Клиторът, уретрата и предната стена на влагалището образуват комплекс, който при перманентна и правилна стимулация предизвиква оргазъм“, твърдят те.

Мнението на професор Джаннини, е че новите изводи на учените могат да прекъснат завинаги разговора, свързан с „G“ точката и нейното местонахождение.

Преди време и друг лекар беше нарекъл точката „G“ мит. Това беше директорът на  “Центъра за сексуално здраве” в  Тенеси (САЩ), доктор Самуюъл Ууд.

„Ние не считаме – казваше той – че „G“ точката съществува. Даже и да я има, то тя не е конкретна органична структура“.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu