Забавно

Излезе ReactOS 0.4 RC1 – “Windows с отворен сорс код”

Започнаха тестовете на предварителната версия на операционната система ReactOS 0.4.0. Този проект се появи още през 1998 година и има за цел да осигури двоична съвместимост с операционната система Windows, както и безпроблемно инсталиране на драйверите за различния хардуер. Това означава възможност за стартиране и изпълнение на програмите за ОС Windows в средата на ReactOS. Отдавна нямаше нова информация за ReactOS, но се оказа, че проектът се развива и преди няколко часа излезе нова версия.

 

Основни възможности на ReactOS 0.4.0:

  • Нова, по-бърза версия на експлоръра
  • Пълноценна поддръжка на USB, SATA, аудио карти, жични и безжични мрежови контролери
  • Мениджър за инсталиране на приложенията. Публикувана е интересна таблица за съвместимостта на приложенията за Windows. Версия 0.3.9 на ReactOS бе съвместима с 42,42% от тестовите програми, докато ReactOS 0.4.0 демонстрира 65,49% съвместимост. Създателите на ReactOS съобщиха за 100% съвместимост с AbiWord, LibreOffice, SeaMonkey, Firefox, Opera, VLC, GIMP, uTorrent, PuTTY, Thunderbird, Miranda, Qmmp, Winamp, SMplayer, Inscape, Scrbus, LibreCAD и други

 

  • Пълноценна поддръжка на темите и елементите на интерфейса
  • Възможност за безпроблемно стартиране в средата на VirtualBox
  • Преработена е системата за управление на паметта

Сега ОС ReactOS може пълноценно да бъде изследвана и тествана с помощта на виртуалната среда VirtualBox, а след това инсталирана на компютърна система.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu