ИТ Новини

Известен художник представи браузърите като образи на момичета

Image result for browsers

Известният американски художник и фотограф Майк Рошук (Mike Roshuk) в продължение на година е разработвал интересен проект, в който популярните Интернет-браузъри са представени като образи на момичета.

Първи в цялата серия е образът на Google Chrome, с който започва самата поредица:

Създавайки образа на Firefox, авторът, според неговите собствени думи е искал да направи нещо необичайно, различно от общите представи:

“Направих пет-шест скици, преди идеята окончателно да кристализира” – разказва Рошук. Относно браузъра Safari, при създаването на тази картина художникът първоначално възнамерявал да избегне стереотипа и да постави в ръката на момичето чашка кафе Starbucks, но в последния момент размислил и го заменил с червена ябълка:

Най-сложен за художника е било пресъздавнето образа на Интернет-браузъра Opera, който не е много известен на потребителите. В крайна сметка Рошук е решил да го направи максимално изтънчен и лишен от лекомислие:

На картината с Internet Explorer американецът изобразил “синия екран на смъртта”, а изражението на лицето на модела според автора, е много подходящо за браузъра на Microsoft:

Образът на Netscape Navigator за художникът е любимия. Програмата отдавна е захвърлена и забравена, което добре е показано на картината:

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu