ИТ Новини

Зукърбърг представи социалната мрежа във виртуална реалност Facebook Spaces

По време на събитието F8 основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг официално представи новата социална мрежа във виртуалната реалност.

Проектът носи името Facebook Spaces и е достъпен само за потребители с VR шлемове Oculus Rift, но с разпространението на технологията ще се появи поддръжка и за другите платформи.

Потребителите във Facebook Spaces са представени чрез своите аватари, създадени от техните истински фотографии и редактирани от самите потребители. В тази социална мрежа е възможно да се споделят емоции, да се рисува, да се разглеждат фотографии и 360 градусови клипове. В една виртуална сесия могат едновременно да участват до 4 души.

Заедно с Facebook Spaces Марк Зукърбърг представи и нова платформа за създаване на визуални ефекти за фотографиите и клиповете. Системата може да разпознава попадналите в кадър предмети и да предлага за тях най-разнообразни ефекти.

Друг нов момент е интеграцията на музикалните стрийм услуги Spotify и Apple Music с Facebook Messenger. Потребителите могат да споделят музика чрез месинджъра и по този начин да прослушват 30-секундни откъси от избрания трак. Това важи за Spotify, а засега няма подробности за Apple Music.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu