ИТ Новини

За една година DDoS атаките станаха четири пъти по-мощни

Само за една година мощността на DDoS атаките нарасна четири пъти. Това констатираха аналитиците от агенцията Akamai и публикуваха тези данни в своя годишен отчет  Q3 2014 State of the Internet. Тази аналитична агенция всяко тримесечие публикува данни за глобалните тенденции в Интернет-пространството. През изминалите 12 месеца се е наложило потребителите да бъдат защитени от многобройни DDoS-атаки, като 17 от тях са използвали трафик над 100 Gb/s, а най-сериозната атака е достигнала 321 Gb/s.

Статистиките показват, че броят DDoS-атаки е нараснал с 22%, а тяхната мощност се е увеличила с 366%. Ако се сравнят данните за последните три месеца се вижда, че мощността на DDoS-атаките са нараснали с над четири пъти, в сравнение със същия период за миналата година.

В сравнение с летните месеци, мощността на DDoS-атаките е нараснала значително – с цели 80%. Използват се все по-съвършени софтуерни техники. Така например, в 53% от случаите се използват атаки, организирани от различни географски райони. Според Akamai, основна причина за това е появата на много програми с лесен графичен интерфейс, с помощта на които лесно може да се стартира DDoS. Специалистите отбелязват, че се увеличил и броят правителствени поръчки за осъществяване на подобни атаки. Обстановката се усложнява от големия брой уязвими устройства, като смартфони, кабелни и DSL модеми, таблети и други, уязвими към DDos-атаки.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu