Новини

Защо нямаше нито един циганин-доброволец?

Тълпи от цигани се редяха цял ден на опашките за помощи пред кметството в Аспарухово. Без дори да са им изкаляни обувките подчовеците нагло твърдяха, че са им съборени къщите и грабеха храна и дрехи.

Защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди. Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са сред основните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене.

Съжалявам, но няма да съм толерантен. Няма и да съм политически коректен. Ще кажа нещата така, както ги казваха хората цял ден днес. Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото и с останалата част от човешката раса е само външният вид. Докато ние изгребвахме калта от къщите на хората, отвън циганите вече започваха да тарашат извадената покъщнина. Докато ние чистехме деретата, задръстени от боклуците и незаконните постройки на тези същества, същите се редяха на опашка за помощи пред кметството в Аспарухово. Не стига това, ами се разви истински “помощен” туризъм – цигани от други цигански махали на Варна като Максуда пристигнали тук за да получат и те дарения. Когато им поисках лични карти за да докажат че са от квартала, а не от Максуда, всички казаха че документите им са отнесени от наводнението. Когато ги снимах всички се обърнаха. На опашката, която снимах, имаше само двама българи…

От БЧК ми казаха, че не можело да не им дават, защото било дискриминация. Полицаят скърцаше със зъби, но каза че нищо не може да направи. На всичкото отгоре една циганка, когато я попитах защо не си чисти къщата, ако е наводнена, а се е наредила за помощи, ми каза, че няма да чисти, защото нямало доброволци! Разбирате ли, според съществото доброволците са му длъжни, представяте ли си го това?

Още нещо. Преди два дни написах, че се опасявам че циганите ще станат обект на най-нежни грижи от страна на всякаквите видове власти в България. Е, вече не се опасявам. Защото го видях с очите си. Сега просто не искам да си мисля къде ще отидат събраните от дарения пари за бедстващите хора.

А междувременно пострадалите аспаруховци търпеливо и упорито продължаваха да ринат калта и боклуците. На нито един от тях не му остана време да отиде до центъра на квартала и да си вземе помощи…

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu