Забавно

Кой час е най-подходящ за секс при различните възрастови групи

Върхът на сексуалната активност на 20-годишен човек е точно в 15.00 ч., макар че през цялото денонощие той може да се носи на вълната на сексуалната активност, установи Оксфордският университет.

Специалистите препоръчват след 30-годишна възраст да се прави секс в 8.20 ч., защото слънчевата светлина засилва изработването на тестостерон при мъжете и повишава активността на хипоталамуса при жените, пише британският „Телеграф“. На тази възраст хората трябва се събуждат в 8.10 ч.

Докато на хората, навършили 40 години, се препоръчва да правят секс в 22.20 ч. Това е най-подходящото време, защото половият акт води до изблик на окситоцин. А той предполага към отпускане и настройва за отмора. На тази възраст вече трябва повечко време за сън, макар качеството на съня да е намалено.

Съответно след 50-годишната възраст не е редно да се прави секс след 22.00 ч. Най-добре е да се ляга 22.30 ч. (тялото все по-трудно се възстановява, по тази причина не трябва да се пие много вечер).

А на 60-годишните специалистите препоръчват секс точно в 20.00 ч. – между вечерята и съня. Същото важи и за 70-годишните. Сексът предполага отпускане, а на преклонна възраст заспиването понякога е трудно.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu