ИТ Новини

Електронните деца от рекламните платна започнаха да реагират на реални самолети

Представете си, че сте попаднали в задръстване, някъде недалеч от летището и пред вас се намира например билбордът на авиокомпанията British Airways. Екранът изобразява малко момиченце и обикновен рекламен текст. Но ако в небето се появи истински самолет, собственост на British Airways, електронното дете става и го започва да го сочи с палец. Едновременно с това на билборда се изписва текст от типа: “погледнете, това е полет BA431 от Амстердам”. Или “Това е полетът до Малдивите в Индийския океан. Цената на билета е …”.

Реализирането на тази идея не изисква сложни технически решения. Билбордът редовно получава разписанието на полетите и GPS-координатите на прелитащите самолети. Разновидност на клипа се стартира в подходящия момент. Всичко изглежда просто, но ефектът е потресаващ.

Авторите на тази рекламна кампания считат, че този вид реклама е значително по-ефикасен от стандартния. Разчита се на съвсем обикновената човешка реакция от типа: “Ето, докато Вие стоите в задръстване, някой лети от Амстердам към Фиджи” и това заставя хората да завиждат и да се замислят за неголям отпуск и съответната авиокомпания.

И наистина, мнозина, докато шофират и над тях прелети самолет се замислят – накъде лети, кои са пасажерите и много други. Наистина нетривиална реклама – поредно постижение на маркетолозите.

[KGVID poster=”http://www.FreeUniBG.eu/wordpress/wp-content/uploads/2013/12/British-Airways-lookup-in-Piccadilly-Circus_360p_thumb1344.jpg” width=”640″ height=”360″]http://www.FreeUniBG.eu/wordpress/wp-content/uploads/2013/12/British-Airways-lookup-in-Piccadilly-Circus_360p.mp4[/KGVID]

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu