Новини

ЕК глоби BILLA, човешкото месо не било от свободни хора

Човешкото месо, продавано на изгодни цени в търговската верига BILLA, не било отгледано спрямо евродирективите и не идвало от свободни хора, а отглеждани в условия на ограничения на свободното придвижване и угоявани нехуманно такива.

“Да, установихме произхода на месото – българско е. В България няма регистрирана ферма за отглеждане на свободни хора, така че продукцията е изцяло в разрез с нормите от Брюксел” – признава земеделският  (обърках ги, ама шегата с Друпи е добра – бел. авт.) министър Хасан Адемов, опитвайки се да не наподобява Друпи от популярното детско филмче.

Както е известно, изискванията в Европейския съюз са месото и животинските продукти по магазините да идват от свободни животни, отглеждани хуманно и на които е позволявано да пасат трева с надеждата, че ги очаква светло бъдеще, а пък то…

Австрийската хипермаркет верига е глобена с три бутилки екстра върджин зехтин, пакет замразен грах и стотина прясно приготвени земелчета, като Европейската комисия е простила нарушението, оригвайки се.

Това е поредният път, когато голяма верига супермаркети разстройва потребителите, след като Lidl предложи на пазара карначе с формата на крив макарон, през който потребителите да видят перспективите си за луксозен живот.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu