Спорт

Джошуа срещу Пулев в Лондон

Дългоочакваният боксов мач за титлата в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се състои на 12 декември в „O2“ Арена в Лондон. Новината бе потвърдена от щабовете на двамата боксьори пред сайта BoxingScene, съобщи bTV.

Българинът ще има възможността да спечели титлата на Международната боксова федерация (IBF), като се говори, че мачът ще може да се проведе пред публика, тъй като ще бъде в края на годината.

„Щастливи сме, че организацията на мача отново е на дневен ред и имаме нова дата и място за двубоя. Трябва да уточним още няколко неща по договора, но съм оптимист, че всичко ще бъде официално още тази седмица“, сподели Джон Уърт от „Епик спортс“ – компанията, която си сътрудничи с промоутърите на българина „Топ ранк“.

И двамата боксьори не са играли от близо една година. За последно Джошуа игра с Анди Руис на 7 декември 2019 г. и си върна титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

„Кобрата“ пък от своя страна за последно се боксира на 9 ноември 2019 г. в САЩ, където победи американеца Райдър Букър.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu