ИТ Новини

Всичко за Mac Pro 2019: дата на излизане, цени и параметри

Mac Pro 2019 бе представен на събитието на Apple WWDC 2019, където компанията показа най-новата актуализация на своя мощен професионален компютър, който включва най-новия хардуер от висок клас, за да се превърне в най-мощният компютър на Apple за последните години.

Apple е на път да представи новия си iPhone 11 на премиера, която ще се излъчва на живо в YouTube. На нея вероятно ще видим и повече подробности за новия Mac Pro.

Mac Pro 2019, който видяхме на WWDC 2019, има до 28-ядрен процесор Intel Xeon, вътрешна памет с капацитет от 1,5TB от 6-канална системна памет с EEC, което го превръща в компютър, способен за всяка една съвременна задача или дейност.

Имаме предварителен поглед върху новия наследник на десктоп компютъра Mac Pro 2013, и с радост съобщаваме, че новият десктоп компютър ще идва с възможност за доста надстройки на хардуера, като например възможност за ъпгрейд на процесора, в случай, че 28-ядрения Xeon не е достатъчен…

Mac Pro 2019 идва с шаси от неръждаема стомана, като корпусът е красиво проектиран с уникални вентилационни отвори, което го отличава сериозно от традиционните настолни компютри.

Мощност и дизайн се съчетават в новия Mac Pro 2019. Стоманеният корпус може да бъде напълно свален за 360 – градусов достъп до всеки един компонент от системата.

Новият монитор Pro Display

Заедно с Mac Pro 2019, Apple ще представи и нов професионален монитор – Pro Display HDR, който се предлага с подходящ дизайн, който допълва уникалния изглед на Mac Pro. Мониторът разполага с първият в света 32-инчов Retina 6K дисплей и може да се похвали със следващото ниво във високо динамични диапазон (HDR) и с технологията, която Apple нарича Extreme Dynamic Range (или XDR).

Този 32-инчов 6K дисплей разполага с нанотекстурна повърхност, чиято цел е да намалява отраженията, без да влияе на цялостното качество на изображението.

Наред с всичко друго, всеки един светодиод, който изгражда панела на екрана е калибриран на фабрично ниво за HDR, с което Apple е в състояние да представи най-високия динамичен обхват до сега. Това е постижимо и благодарение на уникалния решетъчен модел на охлаждане на гърба на дисплея, а пиковата яркост е чутовните 1600 нита, докато стандартната е 1000 нита. Този монитор е в състояние да произвежда изключително реалистични изображения, благодарение на контрастното си съотношение от 1 000 000: 1

Разбира се, съвсем очаквано мониторът няма да е никакъв евтин. Очаква се цената за САЩ да бъде 4 999 $ за стандартната версия и цели 5 999 $ за версията с нано текстура.

Естествено, заедно с невероятния монитор за Mac Pro 2019, ще видим и цяла нова серия периферия като клавиатура, мишка и цветен тракпад. Това винаги е било така до сега с конфигурациите Mac Pro – потребителят закупува всичко отделно и цените никак не са ниски.

Apple насочва новия Mac Pro 2019 към продуцентски екипи и сериозни създатели на съдържание. Това не е компютър, създаден за обикновения потребител, тъй като неговите мощност, параметри и цена са много по-високи, от това, от което се нуждаете, а подобна инвестиция за обикновения домашен потребител почти никога не е оправдана.

Дата на излизане и цени

Apple обяви датата на излизане на Mac Pro 2019 за „есен 2019“, което означава, че най-вероятно това ще се случи между септември и ноември. Apple като цяло предпочита октомври за представяния, и много от устройствата през годините, са анонсирани именно в този месец.Надяваме се след представянето на iPhone 11 да имаме повече информация кога да очакваме новия настолен компютър.

Цената на Mac Pro 2019 започва от 5 999 $ или 10 260 лева за базовия модел с 8 – ядрен процесор Intel Xeon, видео карта Radeon 580X и 32 GB EEC RAM памет.

Вече споменахме цените на монитора Pro Display XDR – 4 999 $ или около 8 550 лева. Специалната луксозна стойка за монитора Pro Stand ще струва 999 $ или около 1700 лева. Стойката за монтаж на стена по стандарта VESA ще струва 199 $ или 342 лева, но след като мониторът е по този стандарт, може да използвате и която и да е друга VESA стойка.

За сега нямаме информация за цената на разширения модел с 28 – ядрения Xeon процесор, но неотдавнашна оценка предполага, че той може да достигне до 45 000 долара или 76 950 лева.

Нов дизайн

Освен новият уникален дизайн на Mac Pro 2019, той ще бъде по-модулен и ще има повече възможности за ъпгрейд и промяна на компонентите. Лайсните на корпуса не са от стомана, а от закален алуминий. Машината идва с редица Thunderbolt портове. Редица опреличават интересния дизайн на настолния компютър на ренде за сирене.

Наистина, този компютър на Apple е предназначен за най-активните създатели на съдържание, които имат нужда от сериозна мощност. Например един музикален продуцент казва, че към момента, за да обработва музиката си използва три или четири супер мощни компютърни конфигурации, които сега Mac Pro ще редуцира до една единствена, предалагайки тези огромни ресурси и мощност.

Apple също е оборудвала Mac Pro 2019 с уникална система за охлаждане, за да осигури възможно най-добрия въздушен поток, като същевременно редуцира шума до минимум дори за най-чувствителните потребители, които се смущават докато работят на шум.

Спецификации и параметри

Основният модел идва с нов 8-ядрен процесор Intel Xeon, който осигурява изключителна мощност при многозадачност. Серията процесори Xeon на Intel е създадена за професионални работни станци и сървъри. Най-високата версия на Mac Pro 2019 ще идва с до 28 процесорни ядра.

Колкото по-голям е броя на ядрата, толкова са по-високи възможностите за справяне с тежки задачи като обработка и рендериране на съдържание, както и за мулти таскинг.

Както при другия проспериращ настолен компютър на Apple, iMac Pro, Mac Pro 2019 идва с видео карта на AMD, като базовата версия ще бъде с Radeon Pro 580X, а максималната с Radeon Pro Vega II, която разполага с 32GB памет с изумителната скорост от 1 TB / s .

Ако все пак това не е достатъчно, ще има вариант и за ъпгрейд до AMD Radeon Pro Vega II Duo, която осигурява два Vega II графични процесора с общо 64 GB памет, което я прави най-мощната видео карта в света към момента.

Впечатляващо е, че Mac Pro 2019 може да има два MPX модула инсталирани едновременно. Това означава, че ако имате необходимост и средства, може да използвате две видео карти Vega II Duos, които биха донесли безумните 128 GB видео памет и 56 терафлопса графична производителност.

Всички тези мощни компоненти изискват и сериозно захранване. Mac Pro 2019 идва със захранващ блок с максимална мощност от 1.4 kW. Най-големите консуматори в системата, съвсем логично са видео картата и процесорът. Mac Pro 2019 ще може да подава до 8К резолюция, като според предварителни оценки би трябвало да се справя гладко и с гейминг на 8К, което е наистина изумително.

Възможности за ъпгрейд

Както споменахме, гъвкавостта е заложена в основата на новата работна станция. Mac Pro 2019 поддържа 6-канална памет и се предлага с 12 слота, което ви позволява да инсталирате до 1.5TB RAM. С това новият настолен компютър се превръща в наистина мощна работна станция, която ще обедини цял рафт с настолни компютри за интензивни задачи и тежка работа в една, единствена машина. За това допринасят и осемте PCI Express слота.

Базовият модел ще се предлага с 256GB SSD, което е единствената част от спецификациите на машината, която изглежда малко ограничена, тъй като в наши дни, това не е особено много пространство за съхранение.

Въпреки това ще имате възможност да ги надстроите до цели 4TB SSD, предлаган от Apple, като този огромен диск няма да излезе никак евтино – цели 2000 долара или около 3 420 лева.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu