Забавно

Вирусолог: Повръщането от алкохол предпазва от COVID-19

COVID-19 се предава най-вече по въздуха – чрез капчици и аерозолни частици, които се отделят при кашляне, кихане и говорене.

Затова носенето на предпазна маска за лице е крайно недостатъчна мярка, за да се предпазим от коварния вирус, твърди доц. д-р. проф. Митко Зангъров.

Зангъров твърди, че освен всички предпазни средства, които до сега са ни познати, съществува и нов метод на превенция от вируса, а именно препиване с повръщане.

“При всяко едно повръщане, човешкият организъм изхвърля голямо количество стомашна киселина, която убива всякакъв тип вирус и бактерии по покритието на устната кухина, както и по горните дихателни пътища. В комбинация с фалшив алкохол, изпит от местния бар, тази субстанция излизаща от устата ви и не само от нея, прочиства дълготрайно вашия организъм”, казва проф. Зангъров в интервю за Новините.

Вирусологът препоръчва тази профилактика поне 2 пъти седмично, но по възможност да се практикува всеки ден за по-голяма ефективност.

При запитване, дали е задължително повръщането да е предизвикано от алкохолно натряване или просто можем да си повърнем от преяждане или кренвирши на промоция, Зангъров отговори: “Не, не е задължително да поврърнете от препиване, особено ако държите много на пиене, просто комбинацията от кофти алкохол и стомашни киселини е много по-ефективна от тази на чистия стомашен сок или пък било то вода за уста или гаргара с оцет”.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu