ИТ Новини

Вижте как се създават съвременните визуални ефекти

Когато казваме, че киното е “магия” имаме предвид най-вече две неща. Първото е, че филмите ни потапят в друг свят, различен от нашето всекидневие. Второто е, че тази “магия” се прави от “магьосници”, които владеят до съвършенство занаята си.

Във видеото, което ви представяме тук ще видите как се случва една важна част от магията на киното – визуалните ефекти. Става дума за демонстрационното видео на водещото руско студио Main Road|Post, представящ тяхната работа по създаването на филма “Сталинград” (2013 г.).

Както можем да предположим, тази лента е военна драма, чието действие се развива по време на един от най-тежките моменти от живота на човечеството – бруталната Битка за Сталинград през 1942 г. Филмът е на режисьора Фьодор Бондарчук, а сюжетът е любовна история на фона на ужасната касапница.

Тук обаче не става дума за самия филм. Показваме ви това видео, защото то е изключително представителен и много интересен материал за начина, по който се създават съвременните визуални ефекти. Ще видите всички елементи от процеса, включително съчетаване на “живи кадри” с актьори и фотореалистична компютърна анимация. Всъщност ще видите всичко от първоначалните 3D модели до финалните кадри с всички огньове, взривове, атмосферни ефекти, различен вид симулации и осветление.

Ще кажем само, че няма никакъв начин да сте сигурни дали това, което виждате на екрана е истинско или създадено от някой майстор на визуалните ефекти. През последното десетилетие технологиите напреднаха толкова много, че единствените ограничения са във въображението и способностите на творците. Разбира се, бюджетът на продукцията също има значение, но това е тема на друг разговор.

Осмеляваме се да предположим, че няма да бъдете впечатлени от видеото само в случай че правите визуални ефекти сутрин, обед и вечер, по седем дни в седмицата. Ще спрем дотук. Просто вижте (непременно в HD резолюция) и се удивете, или поне се забавлявайте:

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu