ИТ Новини

Вземете диплома за висше образование с Pokemon GO

Искате да завършите висшето си образование, докато играете своята любима игра? Скоро това ще бъде възможно в Университета Салфорд във Великобритания, където скоро залавянето на покемони може да стане част от дипломата на студентите.
Според Daily Mail, тези които учат бизнес информационни технологии в университета, ще могат да минават един от курсовете, като играят Pokemon GO. Все още не е ясно каква ще е връзката на курсовете с играта. Но според един от лекторите на университета, доктор Дейвид Крепс, Pokemon GO ще помогне на студентите да разбират по-добре материала, докато играят. Крепс мисли, че тъй като играта се възползва от информационните системи, свързани с дигиталната камера и GPS сензора на мобилните устройства, Pokemon GO ще се впише перфектно в курсовете.

Естествено, според Крепс, мисията в играта ще е “малко по сложна” от безцелното и безкрайно събиране на Rattata покемони.

Университетът в Салфорд няма да бъде единственото учебно заведение, което ще използва Pokemon GO. Освен него, в Айдахо в САЩ също има специални класове на име “Популярни игри”, където е задължително студентите да хващат покемони, за да минат.

Според проектанта на курсовете Стивън Бърд “Това приложение е много повече от хвърляне на покеболи. То позволява на студентите да се впускат в приключения, да виждат различни неща, да бъдат активни и да работят в екип. Така те не само се движат, но и получават ценни лидерски умения, както и в областта на тийм-билдинга.”

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu