Новини

Бунт в интернет: Над 38 хил. искат разпускането на ДПС като незаконна партия

Каузата доби силна популярност веднага след изборите на фона на протестите в Кюстендил срещу Александър Методиев

Над 38 хил. в интернет искат разпускане на ДПС като незаконна партия. Пусната е  подписка “Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия” с начална дата 8 август. Каузата доби силна популярност веднага след предсрочните парламентарни избори, въпреки уверенията на лидера Лютви Местан, че ДПС е гарант за стабилност на управлението, изповядваща евроатлантически ценности.

Бумът е на 9 октомври, когато само за ден са се включили 16692-ма. Към 13 октомври са събрани 38 749 подписа, като техният брой непрестанно се увеличава. Междувременно стотици кюстендилци се вдигнаха на протест против избирането на противоречивата фигура Александър Методиев – бат Сали за депутат от града им. Граждани се възмущават, че за него са гласували само 864 човека от цялата област, но влиза в Парламента, заради разпределението на гласове от чужбина. Протестните акции се пренесоха пред ЦИК в столицата и са подкрепени от местната власт на Дупница и Кюстендил.

Към самата петиция вече има и близо 2 хиляди коментара. Организаторите се позовават на Конституцията, която забраня партиите на верска основа и използването на религиозни общности за политически цели. От самото начало на българския преход се смята, че партията е създадена от службите на ДС, но тя традиционно е сред първите три на изборите.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu