Забавно

Благодатният огън бил имитация – запалили го с кибрит от Костенец

Благодатният огън, който тази вечер бе докаран от Йерусалим, се оказа имитация на истинския, съобщиха родни експерти по религиозни и олимпийски огньове.

Този огън не изглежда оригинален. Сигурно е изгаснал в самолета, защото това, което видях, си е огън, запален с костенешки кибрит от най-евтините” – закле се в живота си Тодор Георгиев – най-уважаваният експерт по видовете демонстративен огън в света.

От църковно-правителствената делегация, която донесе огъня в правителствения “Фалкон”, отказаха да потвърдят или да отрекат думите на специалистите, действайки с добре заучените от игнорирането на въпросите за агентурното минало прийоми на гузно мълчание.

Единствено пловдивският митрополит Николай, който донесе огъня лично, обясни засегнато, че не е евтин кибрит, а съвсем луксозна запалка Zippo, струваща колкото душите на повечето неверници.


Вярващите изразиха мнение, че няма значение дали Благодатният огън е оригинален или имитация, тъй като така или иначе восъчните свещи в родните храмове горят еднакво зле и се топят дори от човешки пръсти.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu