Новини

Без визи до Дубай и ОАЕ!

dubai

Най-добрата новина в туризма за последните месеци – премахнаха визите за Дубай и ОАЕ. Да, точно така от 22 Март 2014 гражданите на 13 страни, включително и България ще могат да  пътуват напълно свободно,  без визи и такси до Дубай в рамките на 30 дни. Навярно някои от вас ще кажат “Еми да, но Дубай не ми харесва” или “Вече съм била там, едва ли ще отида пак”, но скъпи мой приятели, безвизовата зона ще даде на пътешествениците много повече възможности.

Както знаете преди близо година любимите ни Wizzair пуснаха евтини билети до Дубай. През това време цените варираха между 100 и 400 лева, но освен това трябваше да платим виза на цена 105 евро за престой до 14 дни или 145 евро за 15-30 дни, която обаче дава право само за едно единствено влизане в страната. И така при планиране на евентуални пътувания до някоя страна извън ОАЕ, трябваше да предвидим толкова визи, колкото пъти възнамерявахме да влезем в страната. Тук, след пресмятането на разходите, беше момента, в който всеки път тотално се отказвах от пътуването до Дубай, което всъщност никога не е било крайната ми цел.

visas

Някои от вас знаят, че от летище Дубай и Абу Даби постоянно се появяват оферти са евтини самолетни билети до Азия. Да, само че не от нискотарифния терминал, където каца Wizzair. Единственото, което преди беше нужно да се направи е да се премине разстоянието летище Дубай (DBX) – Дубай (DWC), което е около 67 км, и трае близо час. Това на пръв поглед кратко пътуване на територията на ОАЕ, щеше да ни струва 105 евро, а когато в края на пътуването си от Азия, се наложи отново да влезем в страната, за да хванем самолета за на връщане, трябваше да заплатим цената на визата още веднъж. Разбирате ли сега, защо се радвам толкова, че визите отпаднаха. :)

Летище дубай

Разстоянието от нискотарифното (DWC) до интернационалното (DBX) летище в Дубай

Разрешеният безвизов престой от 30 дни може да бъде продължен с още 30 дни срещу заплащане на 500 дирхама (малко по-малко от 100 евро)

Българските граждани, притежатели на дипломатически и служебни паспорти, пътуват до ОАЕ с предварително издадени визи.

Изискванията за работни и дългосрочни визи не спроменят. За започване на работа е необходимо да се влезе в страната с предварително издадено специално разрешение за работа.

Внимание!

  • Задграничният Ви паспорт следва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването.
  • Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.
  • При просрочване на разрешения с визата престой се налага глоба от 100.00 дирхама за всеки ден след разрешения срок.
  • В редица случаи се отказва влизането в ОАЕ на лица от женски пол на възраст под 30 години, ако те не са придружавани от роднина със същата фамилия. За жалост и аз попадам в тази категория.

Информацията е взета от сайта на Министерството на външните работи

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu