Новини

Американци са подканени да поставят европейските страни на карта. Ето какво скалъпват…

Американци са подканени да поставят европейските страни на карта. Ето какво скалъпват...

Колко уверени сте в географските си познания? Съвсем наскоро Buzzfeed реши да тества тези на американците. В проведеното от тях изследване хората е трябвало да напишат имената на държавите върху празна европейска политическа карта. За съжаление те не са се справили твърде добре. Факт е обаче, че някои от техните предположения са изключително забавни, пише Bored Panda.

Не прибързвайте със заключенията относно американците. Когато Buzzfeed направи сходно изследванена британците и техните познания по отношение на петдесетте американски щата, положението също не бе по-цветущо. От една страна, познанието по щатите на дадена държава се различава от това да знаеш конкретна независима страна. От друга обаче, американските щати са по-големи от някои европейски страни. Някои пък дори са с по-голяма икономика от доста европейски нации.

Липсата на географски познания у хората, предприели изследването, говори и за историческите и политически реалии. Много малко успяват правилно да разпознаят бившите съветски републики или пък държавите, съставляващи Балканския полуостров. Много от нациите в този район не са били независими дълъг период от време в сравнение със съседите си в по-малко бурните части на Европа.

Как стоят нещата с България? Малцина успяват да ни разпознаят (един от хората, просто защото майка му е от тук). Друго или не пишат нищо, или ни бъркат с Македония, Унгария, Молдова, Албания и др.

Както и да е – вероятно можем да се съгласим, че поне шепа американци трябва да изтупат параха от стария си атлас по география и да проверят как изглежда светът днес, нали?

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu